Traiteur folder

De Warande

Traiteur folder

2018-2019

-Algemene weetjes:

-Bestellen kan via 0474 076 442 of in De Warande ter plaatse.

-Bestellingen zijn enkel geldig bij betaling van voorschot.

-Er wordt een borg aangerekend v/h meegenomen materiaal.

-De gebruikte materialen van de Warande in borg moeten binnen de 8 dagen teruggebracht worden in goed en nette staat.

-Bij afhaling: betaling contant, bankcontact of payconiq

-Bestelling moeten 10 dagen voor de afhaaldatum besteld worden.

-Afhalingen v/d feestdagen: uren worden afgesproken bij bestelling.
Gerechtjes warm & koud

Aperitiefhapjes:
Apero Hot ‘cups lamsballetjes met tomaat per 3x60gr.
Balletjes op basis van lams-rundsgehakt met feta en munt op een zoet-zuur sausje van zongedroogde tomaten.
Apero Hot ‘cups scampi diablo per 3x60gr.
Tijgergarnalen in een pittige tomatensaus met brunoise groenten getopt met Grana Padano kaas.
Apero hot ‘cups St-Jacobsnootjes per 3x60gr.
Gepocheerde ST-Jakobsnootjescin witte wijnsaus met sajlot, witloof en pancetta spek. Gegratineerd met Grama Padano kaas en wat koolzaad.
Huisgemaakte foie gras met chorizo iberico 100gr.

Soepen:
Groene kruidensoep 1l.
Soep op basis van spinazie, venkel, ui en groene kruiden zoals kervel, basilicum en peterselie
Kreeftensoep 1l.
Een kreeftensoep volgens de regels van de kunst met een echte bisque. Deze feestelijke soep is heerlijk pittig en mag gerust verrijkt worden met een klein scheutje roon.
Pastinaaksoep 1l.
Romige soep van pastinaken met een licht aardse, zachte smaak.
Tomatenroomsoep 1l.
Heerlijke soep van tomaten afgewerkt met een scheutje room.
Zeebrugsevissoerp 1l.
Met einige fierheid mogen wij stellen dat dit waarschijnlijk de beste vissoep is v/d kust, rijkelijk gevuld met mooie stukken witte vis en verse noordzeegarnaaltjes. Echt een aanrader.

Voorgerechten:
Scampi pannetje met rijst en groenten 180gr.
Een heerlijk voorgrechtje van een gegrilde scampi’s in een romige tomatensaus met witte wijn waarin een boden van gekookte rijst met ui, selder enpompoen.
St-Jacobspannetje 180gr.
Gepocheerde ST-Jacobsnootjes in witte wijnsaus met sjalot, witloof en pancetta spek, getopt met Grana Pandano kaas en koolzaad.
St-Jacobsschelp prestige 190gr.
Grote ST-Jacobsvruchten in een witte wijnsaus met grijze garnalen, gepresenteerd in een natuurschelp.
Vispannetje 180gr.
Een romige visragout op basis van kabeljauw, zalm, roze garnalen, vis-velouté-saus, emmentaler kaas en fijne groenten, verfind met kervel. Gegratineerd met emmentaler kaas en zuiderse kruiden.
Visschelp Ostendaise 190gr.
Hartige visschelp van zalm, kabeljauw en roze garnalen in een vis-velouté-saus met room, kervel en peterselie. Getopt met kaas en afgewerkt met een bladerdeegje.
Huisgerookte Atlantische zalm met zachte kruiden +/-120gr.
Atlantische zalm word gepekeld en gerookt met beukehout schilfers op lage temp en afgewerkt met zachte huiskruiden.
Carpaccio van huigerookte Atlantschen zalm +/-80gr.
Atlantische zalm word gepekeld en gerookt met beukehout schilfers op lage temp en afgewerkt met zachte huiskruiden.
Carpaccio van huigerookt runds

Hoofdschotels:
Kabeljauwhaasje met prei
Het allerfijnste van de kabeljauw in een fijne witte wijnsaus met verse prei.
Noordzeeblanquette
Combinatie van mooie blokjes atlantische zalm en kabeljauw, verwerkt in een fijne wijnsaus en noilly prat. Vergezeld van heerlijke champignons, vers gesneden zelder en jonge wortelen.
Gevulde groene kool met fijn gehakt 2st. p.p.
Een jasje van verse groene kool rond zelf gemalen fijn gekruid gehakt in een zachte tomatensaus met knapperige groetnjes.
Hutsepot
Een grote klasieker in de Belgische keuken. Gemaakt met verse groenten zoals wortelen, aardappelen, spruitjes, rapen, selder, groene kool, varkensspek en varkensworst.
Kalkoennootjes met veenbessensaus
Gebakken nootjes van kalkoenfilet in een fijne wildsaus verrijkt met sinaasappelsap, porto, perensiroop en veenbessen.
Kip archiduc
Gebakken halve kipfilets in een klassieke romige kastanje champignon saus waarin rundsfond en witte wijn.
Konijnenbout met Flanders Fields
Konijn bereid op grootmoeders wijze met bruin bier.

Opgevulde kwartels met foie gras in een portosausje 2pp.
Halfontbeende kwartel (met de hand) met vulling van foie gras, verse room, porto, specerijen en kruiden presentatie bevorderd het snijden.
Mechelse koekoek “Fine Champagne
Filet van Mechelse koekoek in een lichtbruine saus, verfijnd met room, kruiden en een vleugje cognac. Dit alles afgewerkt met verse jonagold appelen.
Osso bucco ‘Milanaise’
Malse kalfschenkel met been in een zachte tomatensaus met groenten, witte wijn, olijfolie, thijm, laurier en wat sinaasappel zeste.

Provençaalse kipschotel
Gebakken kipfilet in een zuiderse groentensaus met pepers, uien, courgetten, champignons en tomaten met kruiden en specerijjen.
Rundstong in madeirasaus
Zachte rundstong in een oevreheerlijke madeirasaus op basis van eigen jus en verse champignons
Rundsstoofvlees op vlaamse wijze
Malse stukjes rundsvlees in een supérieure bruine saus verrijkt met aromaten.
Stoofpotje van hert op Franse wijze
Een heerlijk mals hertenvlees in een krachtige rode wijnsaus met spekblokjes en paddestoelen.
Stoofpotje van jong everzwijn ‘Grand mére’
Heerlijke ragout van zacht, gegaarde ever in rode wijn met wildfonds, champignons, spek, thijm en laurier.
Stoofpotje van parelhoen ‘zingara’
Filetstukjes van gebakken parelhoen in een spaanse vleesjus waarin geconcentreerde tomaten, champignons, stukjes ham en tartufata.
Stoofpotje lam met groenten
Een heerlijke lams ragout in een licht sausje. Op smaak gebracht met verse kruiden, wortelen, rapen, uitjes en erwten.
Stoofpotje konijnenfilet ‘ST Bernardus’
Heerlijk malse stukjes konijnenfilet gegaard in bruine saus met champignons, ui, aromaten en St Bernardusbier uit watau. Een topper.
Stoofpotje van varken (wangetjes) ‘kapittel tripel abt’
Langzaam gegaard stoofpotje van varkenswangetjes in kapittel tripel abt (Brouwerij Van Eecke Watou een topper) met uien, selder en ambachtelijke Torhoutse mosterd.
Stoofpotje van kalkoen in roze pepersaus
Zacht gekruide en gebakken kalkoenfilet stukjes in een tomaten-vlees roomsausje op basis van roze peper.
Varkenshaasje op Ardense wijze
Sappig rosé gebakken varkenshaasje in een smaakvol roomsausje met champignons en fijne uitjes.
Vol-au-vent
Een echte vlaamse klassieker van malse stukjes kippenwit in een saus op basis van eigen jus en room, verrijkt met gehaktballetjes en champignons.

Bij de hoofdschotels zijn de garnituur van groeten en aardappelen inbegrepen.

Groenten:
Oosterse groenten 200gr.
Mix van oosterse groenten waaronder spitkool, rode ui, rode pepers, wortel en peultjes in een sojadressing. Ideaal als basis om ook te wokken met scampi’s, voor bij varkesvlees of rundsreepjes.
Vergeten groenten 200gr.
Mix van groenten waaronder aardpeer, pastinaak, gele wortel en pompoen met kruiden. Leent zich perfect bij gevogeltegerechten of wildbereidingen.
Winterse mediterrane groenten 200gr.
Ovengebakken mengeling van courgettes, pompoen, grijze sjalot en gegrilde aubergines met look, thijm, paprikapoeder en olijfolie.
Waaier van krokante groentjes (3 soorten) 200gr.
Knapperige erwtjes, tuinbonen en rode uilicht gekruid en met boter.

Aardappelgarnituur:
Waaier van aardappel +/-75gr.
Kleine, geschilde aardappel ingesneden tot driekwart met een krokante textuur aan de buitenkant en zacht binnenin. Overgoten met boter en gekruid met zout om de lekkere aardappelsmaak naar buiten te brengen.
Aardappel De Warande +/-130gr.
Halve aardappel in de schil gebakken in de oven en daarna gevuld met een vulling van kwark, voorgebakken ui en emmentaler. Het geheel bestriid met geraspte emmentaeler.
Aardappelkroketten per kg
Krielaardappelstjes per kg

Desserts:
Huisbereid vanille ijs per l.
Huisbereid mokka ijs per l.
Souffle Grand Marnier 135gr.
Bedenkt met sinaasmarmelade en zeste
Tiramisu 100gr.
Biscuit de Savoie gedrenkt in koffie met mascarponeroom afgewerkt met cacaopoeder.
Parfait van caramel 140gr.
Karamelijs, zachte stukjes karamel, hart van karamelesaus bedekt met hazelnoot en cacao.

 
Vraag vrijblijvend inlichten over ons grill concept, alsook voor een gril workshop.